Irish Coffee

Irish Coffee is een koffiedrank gebaseerd op sterk gezette espresso koffie met bruine suiker en slagroom. Het wordt vaak als een aperitief of digestief geserveerd.

De oorsprong van Irish Coffee ligt in Foynes, Ierland.

Op een late avond in de winter van 1943 vertrok een vlucht van Foynes naar New York.
Na enkele uren in slecht weer te hebben gevlogen, besloot de gezagvoerder terug te keren naar Foynes om te wachten op veiligere omstandigheden. Er werd een morsecode bericht naar de verkeerstoren van Foynes gestuurd om hen op de hoogte te stellen van de terugkeer. Het personeel werd weer naar binnen geroepen en de passagiers werden bij de landing naar het restaurant gebracht voor eten en drinken. Ze wilden de reizigers plezieren en serveerden hen hete koffie aangevuld met een borrel. De drank werd zo populair dat ze begonnen om het te serveren in het Foynes-restaurant.

Het maken van Irish Coffee is erg eenvoudig. Om het te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:

-Koffie -Irish whiskey -Room -Suiker naar smaak

In het kort: Vul een glas met sterk gezette espresso koffie, voeg zoete bruine suiker toe, meng goed en giet er een slok Ierse whiskey bij en maak het af met koude slagroom.

Het recept van de Ierse koffie is eenvoudig en kan thuis worden gemaakt. U begint natuurlijk met het brouwen van een kwaliteitskoffie

Recept voor Irish Coffee

Irish Coffee is een Iers warm drankje dat wordt gebrouwen met koffie, whisky, suiker en slagroom. Het is een traditionele Ierse drank en wordt gemaakt als een gebaar van Ierse gastvrijheid. Het is populair bij Ieren en in de rest van de wereld en wordt vaak geserveerd aan vermoeide reizigers die op zoek zijn naar warmte en vrolijkheid.

Ingrediënten:

– 80 ml koffie (dubbele espresso)

– 25 ml whisky

– 30 ml volle slagroom

– 1 eetlepel bruine suiker

Instructies:

Om het recept te maken, zet je allereerst een dubbele espresso. Voeg vervolgens de Ierse whisky en de suiker toe en roer het geheel. Wanneer dit goed gemengd is, lepel of spuit je voorzichtig de slagroom er bovenop. De slagroom meng je bij een Irish coffee niet door de koffie heen. Belangrijk hierbij is dat je koude slagroom gebruikt. Dit zorgt in combinatie met de warme koffie voor de perfecte Irish coffee.

Je Irish Coffee is klaar. Proost op de Ierse geschiedenis!

Related Posts

Latte Macchiato

Latte Macchiato

Latte macchiato is een verfrissende koffievariant die door veel mensen wordt gewaardeerd. Latte macchiato bestaat uit een combinatie van espresso en melkschuim Het is een populaire soort koffie en wordt…

Read more